Pixelmon; een must have voor fans van Minecraft en Pokémon

Twee populaire games van dit moment zijn Minecraft en Pokémon. Hits die niet alleen gespeeld worden door volwassenen maar ook razend populair zijn onder jongeren en zelfs bij kinderen. Voeg deze twee games bij elkaar en je hebt Pixelmon; hét spel voor iedereen die zich fan noemt van Minecraft of Pokémon!

Minecraft

Minecraft is een ongekend succes over de hele wereld, niet alleen bij volwassenen, maar ook bij kinderen is het een zeer geliefd spel. Minecraft is een computerspel waarbij je een 3D wereld opbouwt met grote vierkante blokken. Je kunt gebouwen en voorzieningen bouwen, je kunt tunnels graven, forten bouwen, geheime gangen maken en nog veel meer. Minecraft is een spel wat de creativiteit aanmoedigt, omdat je zelf je wereld moet creëren.

Voor kinderen is het een relatief veilig en onschuldig spel. Er komen wel enge monsters en zombies in voor en er kunnen doden vallen. Maar het wordt nogal cartoonachtig weergegeven en er komt al helemaal geen bloed aan te pas. Het is niet eng en de meeste kinderen kunnen hier prima mee overweg zonder nachtmerries te krijgen.

Een andere eigenschap van Minecraft is dat het geen verhaal heeft. Het heeft ook geen missie, geen doel, geen stemmen, geen filmpjes en het heeft al helemaal geen einde. Minecraft wordt nog al eens vergeleken met digitale LEGO waarbij je met veel blokken en je eigen fantasie kunt bouwen en creëren wat jij maar wilt. Minecraft is een leeg canvas dat je kunt invullen met je eigen gedachten en je eigen creativiteit. En jij bent het zelf die er een verhaal in ziet en een persoonlijkheid geeft aan zielloze schapen, skeletten, kippen en zombies die in de door jouw zelf gecreëerde wereld lopen.

Pokémon
De tweede hit van dit moment is Pokémon. Pokémon zijn kleine monstertjes die je kunt vangen in een Pokéball. Als je een Pokémon vangt krijg je een vriendschap die je nooit vergeet. Pokémon Go is een spel voor IOS of Android. Met je Smartphone verzamel je Pokémons die in de echte wereld verschijnen. Door de camera van je smartphone zie je de Pokémon bij jou in je omgeving; op het fietspad, bij jou op school of naast je bed. Pokémon kun je vangen door een balletje naar ze te gooien. Heb je ze gevangen, dan kun je ze trainen, laten vechten tegen een andere Pokémon of verhandelen. Daarmee verdien je weer ervaringspunten.

Je kunt ook zoeken naar Pokéstops. Hier vind je drankjes, nieuwe levens en andere middelen om je Pokémon gezond te houden en te trainen.

Minecraft + Pokémon = Pixelmon

Eén plus één is twee. Pixelmon is een mod die je kunt toevoegen aan Minecraft en daarmee laat je Pokémon rondzwerven in een door Minecraft gecreëerde omgeving.

Wat is een mod?
Een mod – of modificatie – is een aanpassing en/of uitbreiding van een computerspel. Met deze mod worden verschillende aspecten van het spel veranderd. Mods worden niet ontwikkeld door de makers van het oorspronkelijke spel zelf, maar door een speler of andere ontwikkelaars. Deze Mods kunnen voor een totaal andere dimensie zorgen in het spel, of zelfs voor een totaal nieuw spel zorgen. Je moet wel altijd het originele spel in het bezit hebben om een mod toe te voegen. Mods kunnen nieuwe voorwerpen, karakters, wapens, levels, verhaallijnen, muziek of zelfs nieuwe spelmodus toevoegen.

Pixelmon; voor de fans van Minecraft en Pokémon

Ben jij de grootste fan van Minecraft of Pokémon? Dan is deze mod een must have voor jou!
Pixelmon voor Minecraft is een app die van groot belang is voor iedereen die enthousiast wordt door Minecraft of Pokemon. Of enthousiast wordt van Minecraft én Pokémon.

One Reply to “Pixelmon; een must have voor fans van Minecraft en Pokémon”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *